fredag 5 september 2008

Vi tar in på hotell

Igår hade vi studiebesök från Sveriges alla hörn. De var intresserade av att höra och se vad vi håller på med i lilla Falkenberg. De ville veta tankarna bakom satsningen på en dator per elev och lyssna till förvaltningens och skolledarnas visioner. De hade kommit från Göteborg, Skellefteå, Umeå, Alingsås, Kalix m m för att höra lärare och elever berätta om hur skolvardagen förändrats. De var nyfikna att få reda på vad forskarna som följer projektet hittills kommit fram till.

Under en heldag på Strandbaden möttes tankar och idéer, frågor fick svar och gav nya frågor. Eleverna från Skogstorps- och Söderskolan arbetade under tiden med animering, digital storytelling, en webbsändning med rapportering från dagen samtidigt som de svarade på frågor från lärare, rektorer och politiker.

Det här är inte första besöket angående 1-till-1-satsningen i Falkenberg och heller inte det sista. Undertecknad har varit med vid ett flertal tillfällen och det är alltid lika kul att möta folk som är nyfikna på vad vi håller på med. Det känns dock lite trist att konstatera att intresset för projektet inte är lika stort inom vår egen kommun. Ute på skolorna har vi inte sett många kommunpolitiker och de enda skolorna vi har haft besök av är de som nu i dagarna är på väg in i projektet. Det har förvisso varit en del insändare i lokaltidningen men i övrigt verkar inte så många i Falkenberg nyfikna på en-till-en-satsningen i den egna kommunen. Det är trist att konstatera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kommenterar mitt inlägg.