torsdag 2 september 2010

Längesen vi sågs

Om jag väntar för länge med att skriva, skapas nästan oöverstigliga hinder. Jag tror att terminens första inlägg måste vara otäckt genomtänkt och välskrivet. Kanske det bästa jag någonsin skrivit. Jag har ju haft så lång tid på mig att fundera och formulera. Men låt mig bara publicera mitt första alster för hösten, utan några krav på att det skall vara klokt eller provocerande.

Det har i sommar varit en hel del skriverier i Hallands Nyheter om en-till-en-projektet. Satsningen på elevdatorer väcker fortfarande debatt.

Vi borde kanske inte slagit så hårt på trummorna. Låtit pukorna stå tysta. Det var kanske ett misstag att bjuda in andra kommuner till Falkenberg för att berätta om våra erfarenheter från en-till-en-projektet. Det var kanske ett ännu större misstag att ta emot priset som årets IT-kommun. Det vi gör i Falkenberg och i många andra kommuner numera, är inget speciellt. Vi bara gör det självklara. Vi försöker ha en modern skola, en skola i tiden, en skola som använder den teknik som de flesta numera använder i hem och annorstädes. Det är inget märkvärdigt med det. Det motsatta hade varit märkligt.

4 kommentarer:

 1. "Det motsatta hade varit märkligt". Exakt! Att inte skolan skulle vara pedagogiska ledare är så bakvänt min sinnesvärld att det finns inte.

  Välkommen tillbaka!

  SvaraRadera
 2. Och ändå är "det motsatta" fortfarande normen i våra skolor... *suck*

  SvaraRadera
 3. Ledsen för att vi tjatar så mycket om era framgångar Lars :)
  Ser fram mot att träffas i Stockholm nästa vecka.

  SvaraRadera

Tack för att du kommenterar mitt inlägg.